Nooit meer vrienden kwijt op Lowlands dankzij RFID polsbandje

By on 30 mei 2013
Nedap RFID polsbandje

Lowlands is in de loop der jaren uitgegroeid tot een festival met ruim 50.000 bezoekers. In de drukte raak je echter makkelijk je vrienden kwijt. Maar dat is verleden tijd met de Nedap Magnetic Meeting Point, die je in staat stelt om je vrienden te lokaliseren op het terrein. Dat is mogelijk middels een gratis polsbandje met daarin een RFID-chip.

Het werkt eenvoudig: bezoekers van Lowlands 2013 kunnen via nedapatlowlands.nl gratis een bandje aanvragen, met daarin een zogenaamde RFID-chip. Dat is een chip die draadloos gegevens kan uitwisselen met checkpoints, die op een aantal plekken op het terrein zullen staan. Door het inchecken weet het systeem op elk moment waar de dragers van de polsbandjes zich bevinden.

Door het polsbandje vooraf te koppelen aan je Facebookaccount worden thuisblijvers automatisch op de hoogte gehouden van de optredens waarop je incheckt. Bovendien krijg je na afloop van het festival  een persoonlijke festival report, met exclusieve content van de optredens die je hebt bezocht. Ook wordt er automatisch een Spotify-playlist aangemaakt met de bands die je hebt gehoord.

De achterliggende technologie is afkomstig van Nedap, fabrikant van intelligente technologische oplossingen op het gebied van o.a. retail, healthcare, bibliotheekoplossingen, energie en verlichting.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

2 Comments

 1. postma

  23 november 2013 at 17:28

  Ik ben opzoek naar een polsbandje met een ingebouwde pieper,zodat als ik een sms stuur dat de polsband gaat trillen en of piepen,handig voör mijn kinderen dan weten ze bv dat ze thuis moeten komen en hoef ik ze geen mobiel mee tegeven .
  Groet raymond

 2. San

  21 februari 2014 at 17:11

  Heel dom. Het sluipt er ook heel langzaam in de chip. Be aware mensen.zoek het op RFID chip

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *