‘Apple introduceert voorlopig geen smartwatch’

By on 28 september 2013
iWatch concept

Volgens industrieanalist Tim Bajarin is het niet waarschijnlijk dat Apple op korte termijn een smartwatch introduceert. Ondanks de aanhoudende geruchten rond de iWatch denkt Bajarin dat Apple de technologie nog niet rijp acht voor een stijlvolle uitvoering van een slim horloge. 

Veel elektronicaconcerns houden zich momenteel bezig met de ontwikkeling van slimme horloges, waaronder Samsung (met de Galaxy Gear) en Sony (SmartWatch 2). Volgens geruchten werkt Apple ook aan een smartwatch, die onder de naam iWatch op de markt zou moeten verschijnen. Die geruchten worden nog eens gevoed door het feit dat Apple onlangs wearable technology-expert Ben Shaffer aannam, die in zijn vorige baan bij Nike aan de Fuelband werkte.

Bajarin denkt echter dat Apple nog geen concrete plannen heeft voor de introductie van een smartwatch. De meeste slimme horloges zijn nog te groot en onhandig en spreken mede daardoor alleen mannelijke gadgetfreaks aan. Pas als technologie en design goed te combineren zijn in een smartwatch bestaat er een kans dat Apple een eigen interpretatie van het fenomeen ‘slim horloge’ in het leven roept.

Bovendien staat Apple erom bekend dat het pas met producten op de markt komt als er voldoende marktpotentie bestaat. Bajarin wijst erop dat Apple de iPod pas introduceerde toen het fenomeen MP3-speler al redelijk ingeburgerd was, en ook de iPhone was niet bepaald de eerste smartphone. Een gevolg van deze productstrategie is dat Apple de markt voor smartwatches waarschijnlijk op de voet volgt, maar afwacht tot de markt voldoende potentie heeft om pas dan met een smartwatch te komen, aldus Bajarin.

(bron: Time – afbeelding: (cc) Brett Jordan, 2010)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *