‘Babywearables zijn overbodig’ 

By on 1 september 2014
Owlet

Ook de babykamer ontkomt niet aan de wearable tech-revolutie: verschillende bedrijven bieden inmiddels wearables aan die speciaal ontwikkeld zijn om het doen en laten van baby’s en peuters in de gaten te houden. De bedrijven spelen daarmee in op de bezorgdheid van ouders, die dankzij de wearables meer zekerheid in huis halen. Dr. Kamala Ghaey vindt het gebruik van dergelijke wearables echter te ver gaan. Volgens haar zijn de babymonitors ‘niet nodig’.

Babywearables zoals de Sproutling, die begin komend jaar op de markt moet verschijnen, leggen o.a. de slaappatronen van een zuigeling vast. Ook kan het enkelbandje in kwestie de kamertemperatuur in de gaten houden, een verhoogde hartslag detecteren, en een waarschuwing geven zodra de baby wakker wordt.

Volgens Dr. Ghaey bieden dergelijke wearables echter alleen een vorm van schijnzekerheid. “Ik zou een dergelijk systeem persoonlijk niet aanraden. Het apparaatje biedt geen extra veiligheid en waarschijnlijk houdt het alleen maar de goedbedoelende ouders uit hun slaap”, aldus de expert die verbonden is aan de American Academy of Pediatrics.

Echt kwaad kan een babywearable niet. “Uiteindelijk is het aan de ouders om te beslissen een dergelijke wearable in gebruik te nemen. Maar monitoren is geen medisch advies.”

(bron: AHC health enews)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *