Apple zette ontwikkeling slimme bril in de ijskast in aanloop naar iPhone

By on 24 september 2013
Afbeelding: Gizmodo.com

Al in 2006 werkte Apple aan een slimme bril à la Google Glass. Het iGlasses-project werd echter gestaakt toen het bedrijf toewerkte naar de lancering van de iPhone. Dat zegt voormalig Apple-divisiehoofd Tony Fadell in een interview met Fast Company.

Volgens Fadell werden er in die tijd een hele reeks prototypes ontwikkeld van een apparaat dat enigszins doet denken aan de huidige Google Glass: een bril met een ingebouwd scherm dat de gebruiker de indruk zou geven zich in een bioscoop te bevinden. De ontwikkelingen werden echter op een laag pitje gezet om te kunnen focussen op de iPod en de iPhone. Volgens Fadell was iGlass “het raarste project” dat hij meemaakte in zijn tijd bij Apple.

Het voornaamste verschil met Glass is dat Google haar slimme bril als een verlengstuk van het internet ziet, met mogelijkheden als het zoeken van informatie, het lezen van email en het delen van foto’s, terwijl Apple een device voor zich zag dat vooral geschikt was voor mediaconsumptie.

Bovendien staat Apple erom bekend niet te pionieren, maar producten uit te brengen die een bestaande technologie vervolmaken. Dat was het geval met de iPod, en later ook met de iPhone. Mocht Google met Glass er inderdaad in slagen om een nieuwe product-marktcombinatie te creëren dan zou het zomaar kunnen dat Apple op een goed moment alsnog met een iGlass op de markt komt.

(afbeelding: Gizmodo.com)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *