BADGEr: programmeerbare conferentiebadge met e-Ink scherm

By on 5 augustus 2013
BADGEr

Bezoekers van de Open Hardware Summit 2013 krijgen een wel heel bijzondere computergestuurde badge opgespeld, die door de bezoeker zelf geprogrammeerd kan worden. De BADGEr is voorzien van een 2,7” e-Ink scherm en wordt aangedreven door een eenvoudige microprocessor.

De Open Hardware Summit wordt gehost door het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Onder de sprekers bevinden zich leiders uit de industrie, de academische wereld en de maker community. Zij bespreken niet alleen de algemene ontwikkelingen op het gebied van elektronica en mechanica, maar ook over specifieke toepassingen op het gebied van educatie, e-fashion, 3D printing, quantified self en doe-het-zelf biochemie.

Geheel in stijl krijgen bezoekers elk jaar een wel heel bijzondere conferentiebadge opgespeld. Vorig jaar was deze gemaakt van LEGO, en in 2011 betrof het een gestileerde hanger. Dit jaar is de badge voorzien van een energiezuinig e-Ink scherm, dezelfde displaytechnologie als gebruikt wordt in e-readers. De badge beschikt verder over vijf programmeerbare knoppen en een microSD slot.

De BADGEr, zoals  de e-Ink badge gedoopt is, is ‘Arduino compatible’, zodat technisch onderlegde bezoekers de badge zelf kunnen programmeren met Arduino software tools. Ongetwijfeld worden er creatieve toepassingen ontwikkeld voor de badge; denk aan mini-games of interactieve naamplaatjes.

Er zijn nog geen plannen om de BADGEr commercieel op de markt te brengen. Er worden bovendien slechts een half duizend exemplaren van de e-Ink badge gemaakt, die worden toegestuurd aan de eerste 500 deelnemers.

(via The Digital Reader)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *