BMW maakt Knight Rider realiteit met nieuwe i3

By on 15 december 2014
BMW i3 smartwatch parkeren

Ken je die scenes uit Knight Rider nog waarin Michael Knight via zijn horloge K.I.T.T. oproept om hem op te pikken? Dat is binnenkort realiteit met de BMW i3, die je via je smartwatch opdracht kunt geven om automatisch voor te komen rijden. Ook kan de auto zelfstandig een parkeerplek zoeken in een parkeergarage.

BMW zal de nieuwe auto tonen tijdens de CES 2015, die begin januari plaatsvindt in Las Vegas. De i3 is voorzien van laser scanners die de auto in staat stellen om een nauwkeurig beeld van de omgeving te maken. Daardoor kan de auto zelf zijn weg vinden in een parkeergarage en zich geheel zelfstandig inparkeren. Het systeem is niet afhankelijk van GPS voor de positiebepaling en daardoor werkt de functie ook in ondergrondse parkeergarages.

De bestuurder kan de opdracht om een parkeerplek te zoeken of voor te komen rijden geven door stemcommando’s te geven aan zijn of haar smartwatch. De Remote Valet Parking Assistant, zoals het systeem is gedoopt, weet precies hoe lang het duurt voordat de auto de uitgang bereikt. Daardoor kan de auto op precies het juiste moment voor komen rijden zodra de bestuurder bij de garage is aangekomen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *