Britse bioscopen weren Google Glass uit filmzaal

By on 4 juli 2014
Glass verbod

Wie in Engeland naar de bioscoop wil doet er verstand aan zijn Google Glass thuis te laten. De bond van bioscoopexploitanten heeft namelijk een verbod ingesteld op het dragen van de slimme bril tijdens een voorstelling. De maatregel is bedoeld om het illegaal opnemen van films tegen te gaan.

Camera’s die worden meegenomen door bioscooppubliek zorgen al jarenlang voor grijze haren bij veel bioscoopeigenaren. De nieuwste films worden er illegaal mee opgenomen en als ‘cam’ op internet gezet. Maar camera’s worden steeds kleiner en ook wearables als Google Glass kunnen filmfragmenten opnemen, reden voor de bond om ook deze apparaten te verbieden in de bioscoopzaal.

Het verbod klinkt wat voorbarig, je kunt met Google Glass immers niet veel langer dan een halfuur filmen voordat de batterij op is, en bovendien geeft een oplichtend ledje aan dat de bril filmt. Toch wil de bond niet dat mensen de slimme bril dragen, aangezien het personeel niet goed zou kunnen zien of de bril nu wel of niet filmt.

De maatregel lijkt vechten tegen de bierkaai, camera’s zullen immers in steeds meer wearables worden ingebouwd en het zal lang niet altijd duidelijk zijn of iemand ermee filmt.

(bron: The Independent)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *