Eieren over de datum? Egg Minder geeft je een seintje

By on 9 november 2013
Egg Minder

Echt wearable is dit slimme eierrekje niet, maar het apparaatje is te leuk om hier niet te vermelden. Het idee achter de Egg Minder is dat je vanaf je smartphone kunt zien hoeveel eieren er thuis nog in de koelkast staan, en welke eieren over de datum dreigen te raken.

Tastbaarder kan het ‘internet of things’ bijna niet worden. Je zet de Egg Minder in de koelkast en vanaf dat moment houdt het rekje in de gaten welke eieren er op welk moment in geplaatst worden. Daardoor weet het rekje niet alleen welk ei er als eerste opgegeten moet worden, het is bovendien mogelijk om op je smartphone te zien hoeveel eieren je nog hebt. Handig als je in de supermarkt staat en er is niemand thuis die je even kunt bellen om even te kijken.

Het rekje lost misschien geen levensbedreigende situaties op, maar dat neemt niet weg dat dit een bijzonder voorbeeld is van hoe je in de toekomst via je smartphone (of andere wearable zoals een smartwatch) kunt zien hoe bepaalde zaken er thuis voorstaan. Op afstand de verwarming aanzetten, het inbraakalarm uitlezen, lampen in- of uitschakelen en nu dus ook checken of je nog voldoende eieren in huis hebt voor een omeletje: het internet der dingen maakt het mogelijk.

De Egg Minder biedt plaats voor 14 eieren. Ingebouwde ledjes tonen direct welke eieren als eerste in het rekje geplaatst werden en dus als eerste opgegeten moeten worden. Het slimme eierrekje kost 70 dollar en is te bestellen via Quirky.com.

(via iPhoneclub.nl)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *