Elektronische riem geeft mannen zwangerschapservaring

By on 13 juni 2013
Huggies elektronische riem

Luierfabrikant Huggies komt binnenkort met een wel heel speciaal product op de markt: een elektronische riem die de bewegingen van een foetus in de buik van de moeder simuleert. Mannen die de riem dragen kunnen zo zelf ervaren hoe het is om het schoppen van hun ongeboren baby te voelen.

De riem werd in vier maanden tijd ontworpen door een Amerikaans team van doktoren, ingenieurs en industrieel vormgevers. De riem imiteert de bewegingen die een soortgelijke riem registreert op de buik van de moeder.

“Het gevoel van zwangerschap was exclusief voorbehouden aan vrouwen. Daarom besloten we iets bijzonders te doen voor vaders”, aldus een vertegenwoordiger van de luierfabrikant. “We hebben een product ontwikkelt dat de bewegingen van het kindje realtime doorgeeft aan de vader.”

In onderstaand filmpje is de emotionele reactie van een vader te zien, als hij zijn baby voor het eerst voelt schoppen. De riem is niet de enige bijzondere innovatie van Huggies: eerder al ontwikkelde het bedrijf de TweetPee app, die ouders een tweet stuurt als het tijd is om de luier van hun baby te verschonen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

One Comment

  1. M.Nijdam

    2 maart 2016 at 15:41

    elektronische riem die de bewegingen van een foetus in de buik van de moeder simuleert

    Waar kun je dit laten doen? Of zijn ze ook te koop?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *