Futuristisch filmpje toont augmented reality-contactlenzen

By on 20 oktober 2013
Screenshot Sight Systems filmpje

Vergeet Google Glass en Oculus Rift: in de toekomst zijn dergelijke draagbare displays ingebouwd in contactlenzen. Dat is althans het idee van Sight Systems, die in een futuristisch filmpje laten zien hoe elektronische contactlenzen bijzondere augmented reality-toepassingen mogelijk maken.

Onder augmented reality (AR) wordt het superponeren van computergegenereerde beelden op de werkelijkheid verstaan. Dat klinkt ingewikkelder dan het is, een vorm van AR die de meeste mensen wel kennen is de Head-Up Display in gevechtsvliegtuigen die informatie over het toestel en vijandelijke vliegtuigen projecteert op het vizier. Dichterbij huis kennen we AR van de Layar-app, die bijvoorbeeld toeristische informatie toont over gebouwen die je op het scherm van je smartphone ziet.

Ontwikkelingen als Google Glass brengen AR weer een stap dichterbij, het is immers mogelijk om bijvoorbeeld navigatie-instructies continu in je ooghoek te projecteren tijdens het wandelen of rijden. Maar wat zou er gebeuren als de displaytechnologie zo klein wordt, dat deze in contactlenzen ingebouwd kan worden?

Dat is de vraag die de makers van onderstaand filmpje zichzelf stelden. In de video is te zien hoe elektronische contactlenzen elk aspect van het leven kunnen verlevendigen en ondersteunen, van koken tot tv kijken en daten. Of deze toepassingen wenselijk zijn is weer een andere vraag, dat is aan de kijker om te beoordelen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *