Handschoencamera laat je foto’s maken vanuit je handpalm

By on 28 augustus 2013
Hand Tech Glove

Weet je nog hoe je als kind zogenaamd foto’s maakte door je handen voor je gezicht te houden en net te doen alsof je op de ontspanknop drukte? Als het aan designer Francesca Barchiesi ligt kun je met de Hand-Tech Camera Glove daadwerkelijk op die manier foto’s maken.

Barchiesi bedacht de Camera Glove als onderdeel van haar designopleiding. Het betreft nu nog een concept, maar met de snelle ontwikkelingen op het gebied van wearable technology zou het zo maar kunnen dat de handschoen op een dag realiteit wordt.

In de Hand-Tech Camera Glove is een camera, luidspreker en microfoon verwerkt. Op die manier kun je letterlijk vanuit je handpalm foto’s of video’s maken. Ook beschikt de handschoen over een projector, zodat je beelden kunt projecteren door met je wijsvinger naar een willekeurig oppervlak te wijzen.

Hand Tech Glove - projector

Geïntegreerde sensoren zouden de handschoen verder inzetbaar maken als hulpmiddel om gebarentaal om te zetten in gesproken woord. En daar blijft het niet bij: op de site van Barchiesi zijn nog meer toepassingen van de Hand-Tech Camera Glove te vinden.

Zoals gezegd is de Camera Glove nog toekomstmuziek. Maar wie nu al zijn handen warm wil houden met innovatieve handschoenen kan terecht bij kunstenaar Sean Miles, die onlangs een prototype handschoen presenteerde waarmee je kunt bellen. Een setje is echter wel kostbaar; zijn Talk to the hand-handschoenen kosten duizend pond per paar.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *