Inspiratievideo toont vooruitstrevende toepassingen Google Glass

By on 28 september 2013
PRPL Google Glass concept video

Lang voordat de iPad geïntroduceerd werd verschenen er talloze conceptvideo’s, waarin allerlei mogelijke toepassingen van een dergelijke tablet gedemonstreerd werden. Vaak waren deze video’s niet eens zover bezijden de waarheid en verschenen er later inderdaad apps die de verschillende vergezichten werkelijkheid maakten. Wellicht is dat ook het geval met deze inspiratievideo, waarin een aantal science fiction-achtige toepassingen voor Glass de revue passeren.

In de video is onder andere te zien hoe Glass in een muziekwinkel een elpee van Miles Davis herkent en de muziek direct streaming afspeelt. Ook wordt in de video getoond hoe een beginnende basketball-speler realtime instructies en feedback krijgt van Glass. Ook het ‘internet of things’ komt kort aan bod. De vraag is bij dit soort video’s vaak niet of dit soort toepassingen überhaupt mogelijk zijn, maar wanneer de hardware krachtig genoeg wordt.

De video is afkomstig van PRPL, dat een team van creatievelingen, strategen en ingenieurs liet spelen met een prototype van de Googlebril uit het Early Explorers programma. Het team boog zich vervolgens over de vraag wat voor soort toepassingen en applicaties er allemaal denkbaar zijn, gebruik makend van de technologie die binnen afzienbare tijd beschikbaar komt.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *