kGoal: fitnesstracker voor de vagina

By on 7 juli 2014
kGoal

Een Amerikaanse startup heeft een wel heel bijzonder wearable ontwikkeld, die vrouwen in staat moet stellen om meer inzicht te krijgen in de spieractiviteit in hun bekken. De kGoal wordt aangeprezen als een ‘Fitbit voor de vagina’ en meet het samentrekken van de spieren in de schede. De KGoal moet vrouwen helpen om meer controle te krijgen over deze spieren, bijvoorbeeld na een geboorte.

Volgens de ontwerpster van de wearable is optimale controle over de bekkenspieren van groot belang voor het welzijn van vrouwen. Veel problemen met incontinentie bijvoorbeeld zijn terug te leiden op problemen met niet goed functionerende sluitspieren. Ook kunnen klachten op seksueel gebied verholpen worden door de controle over de pelvisspieren te verbeteren. Toch zijn er maar weinig vrouwen die actief hun bekkenspieren trainen.

De kGoal is uitgevoerd als een siliconen ballon die voorzien is van druksensoren en via Bluetooth communiceert met de smartphone. Via een app is te zien hoe vaak en hoe sterk de spieren in de schede worden aangespannen. Een ingebouwde trilfunctie kan daarbij feedback geven op de prestaties. Via de app zijn statistieken te zien en is het mogelijk om eventuele vooruitgang te meten.

Momenteel wordt er via Kickstarter geld opgehaald voor de ontwikkeling van de bijzondere wearable. En met succes: met ruim 110.000 dollar op de teller is het project het streefbedrag van $90.000 al gepasseerd, met nog een kleine maand te gaan. Volgens de initiatiefnemers moet de fitnesstracker voor de vagina nog dit jaar op de markt verschijnen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *