Ledhandschoen helpt doven en slechthorenden in het donker te communiceren

By on 20 september 2013
TacitLanguage

Gebarentaal heeft één belangrijk nadeel: als het donker is werkt het niet. Maar daar heeft designer Hannah Faesenkloet een oplossing voor gevonden  in de vorm van een handschoen met ledlampjes, die mensen met een gehoorbeperking helpt om ook in het duister te kunnen communiceren.

TacitLanguage, zoals de handschoen gedoopt is, bevindt zich nog in het prototypestadium, maar functioneert al wel. Vierentwintig ledjes in de handschoen verlichten zowel de vingers als het gezicht, zodat ook ’s nachts of in donkere ruimten een effectief gebruik van gebarentaal mogelijk is.

De handschoen is voorzien van een bewegingssensor, zodat de leds alleen gaan branden als de hand daadwerkelijk beweegt. Het jargon voor het opmerkelijke, cyborg-achtige design is ‘steampunk’.

Het is niet bekend of TacitLanguage in productie genomen gaat worden. Overigens is het niet de eerste keer dat handschoenen worden voorzien van wearable technology; andere concept smart gloves maken het mogelijk om te bellen of om foto’s te nemen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *