MindRDR-app laat je foto’s nemen met Google Glass door eraan te denken

By on 14 juli 2014
Google Glass - Neurosky

Wat krijg je als je Google Glass met een EEG-headset kruist? Inderdaad zou het antwoord op deze vraag zo in Star Trek voor kunnen komen: een bril die foto’s maakt door puur en alleen te denken aan het maken van een foto. De app die dit mogelijk maak het MindRDR en werd ontwikkeld door een Londens softwarebedrijf.

Net als Google Glass is de Neurosky EEG-sensor een headset die op het hoofd gedragen wordt. Daar registreert de headset de zwakke elektrische stroompjes die je brein continu produceert. De sensor is in staat om bepaalde gedachtepatronen waar te nemen die vervolgens omgezet kunnen worden in een concrete actie: het maken van een foto bijvoorbeeld.

De MindRDR app toont een metertje in het virtuele display van Google Glass dat toont hoe gefocust je bent. Naarmate je je beter concentreert slaat het metertje verder uit, totdat er een foto wordt gemaakt. Op zich lijkt dit weinig zinvol, maar er zijn interessante toepassingen denkbaar: het besturen van wearables middels gedachten kan mensen met een lichamelijke beperking het leven flink veraangenamen, om maar eens wat te noemen.

Wie een exemplaar van Google Glass bezit en wel eens wil experimenteren met MindRDR hoeft geen diepe zakken te hebben: de app is kosteloos te downloaden en de Neurosky EEG-sensor kost nog geen 100 euro.

MindRDR from This Place Ltd on Vimeo.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *