Motorola slaat wachtwoord op in tatoeage

By on 3 juni 2013
Elektronische tatoeage

Inloggen door het intypen van een password is binnenkort verleden tijd, als het aan Motorola ligt. Tijdens de D11 conferentie toonde het technologiebedrijf een elektronische tatoeage die de drager ervan in staat stelt zich draadloos te identificeren.

Volgens Regina Dugan van Motorola irriteren steeds meer mensen zich aan het steeds opnieuw moeten inloggen op allerlei apparaten. “Mede daardoor zijn veel smartphones niet voorzien van een wachtwoord, ook al staan ze vol met privacygevoelige data.”

Motorola bedacht daarom in samenwerking met mc10 een flexibele chip die op de huid aangebracht kan worden en                 onderdeel zou kunnen uitmaken van een tattoo-ontwerp. De chip maakt gebruikt van NFC technologie om te kunnen communiceren met computers of wearables. Daardoor zouden toestellen automatisch ontgrendeld kunnen worden als ze in de buurt zijn van de eigenaar.

De chip bevat een spoeltje waardoor deze extern van energie kan worden. Daarnaast bevat de chip sensoren voor  lichaamstemperatuur en ECG. Na het aanbrengen van de chip zou deze ongeveer twee weken op de huid moeten blijven zitten. Een speciale spray beschermt de circuits tegen vocht.

Naast de elektronische tatoeage werkt Motorola ook aan een ‘password-pil’, die van stroom wordt voorzien door maagzuur als elektrolyt te gebruiken. De pil zou via het lichaam signalen kunnen overdragen aan de buitenwereld. Het bedrijf Proteus Digital Health werkt al aan speciale toepassingen, zoals een pil die registreert wanneer een medicijn wordt afgegeven.

(via International Business Times)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *