Vrouw beboet om rijden met Glass

By on 1 november 2013
Ticket Google Glass

Een Amerikaanse vrouw is op de bon geslingerd omdat ze een exemplaar van Google Glass droeg tijdens het rijden. Aanvankelijk werd ze aangehouden omdat ze te hard reed, maar toen de agent de Googlebril zag kreeg ze daar ook een prent voor.

Cecilia Abadie kan haar bekeuring inlijsten omdat ze waarschijnlijk de eerste persoon ter wereld is die een bon heeft gekregen voor het rijden met een slimme bril op. Volgens de agent die de bekeuring uitschreef staat de Googlebril gelijk aan ‘een monitor die zichtbaar is tijdens het rijden’, en dat is strafbaar in de staat Californië.

De wet waarop de agent zich beroept is in het leven geroepen om te voorkomen dat bestuurders films kijken tijdens het rijden. Alleen navigatiesystemen zijn toegestaan. Verder zijn andere apparaten met schermen toegestaan mits deze automatisch bepaalde functionaliteiten beperken als de auto in beweging is.

Volgens advocaat  Mitchell Mehdy, die gespecialiseerd is in verkeersovertredingen, is de wet breed genoeg om de bekeuring op het gebruik van Google Glass in de auto te rechtvaardigen.

Ook andere landen werken aan een verbod op het gebruik van devices zoals Google Glass in de auto. Onder andere in Groot Brittannië wordt gewerkt aan een dergelijk verbod. Diverse autofabrikanten werken overigens aan apps voor Glass, die het bijvoorbeeld mogelijk maken om navigatie-instructies te krijgen tussen parkeergarage en eindbestemming.

(via Wearable computing review – afbeelding: Cecilia Abadie)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *