De beste wensen voor 2014!

By on 1 januari 2014
2014

Wearable technology magazine wenst je een gezond, vrolijk, innovatief en vooral wearable 2014 toe! Het belooft een spannend jaar te worden, waarin talloze nieuwe wearables het licht gaan zien. Lanceert Apple dit jaar eindelijk de iWatch? Komt Google Glass in een consumentenversie op de markt? En wat wordt de impact van de Oculus Rift op de wereld van gaming? 

Komend jaar lijkt het jaar te worden waarin wearable technology definitief doorbreekt. Op dit moment zijn er allerlei partijen die zich bezig houden met innovaties die in of om het lichaam gedragen kunnen worden, en de eerste wearable consumentenproducten beginnen langzamerhand gemeengoed te worden. Denk aan activiteitentrackers en fitnesswearables die om de pols gedragen worden, smart glasses zoals Google Glass, de meest uiteenlopende smartwatches, en virtual reality-headsets zoals de Oculus Rift.

Daarnaast zijn er talloze innovaties op allerlei andere terreinen zoals slimme medicijnen, hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking en niet te vergeten het terrein van e-fashion, waarbij allerlei sensoren worden verwerkt in kleding en accessoires. Die sensoren kunnen weer als bron dienen voor veel mHealth-toepassingen.

Wat wordt dè wearable van 2014? Dat is lastig te zeggen. De kracht van wearable technology en mobile computing zit hem uiteindelijk in het combineren van data van meerdere devices. Denk aan slimme horloges die samenwerken met sensoren in je kantoor of huis, of activiteitentrackers die bewegingsdata combineren met bijvoorbeeld de data afkomstig van een wearable foodscanner en een bloeddrukhorloge.

Natuurlijk zullen grote bedrijven als Google met hun slimme bril en wellicht Apple met de vermeende iWatch komend jaar de show stelen, maar de echte innovatie vindt achter de schermen plaats, bij softwarebedrijven die alle data van al die wearables op een zinvolle manier samenbrengen, interpreteren en weergeven of gebruiken als input voor andere devices.

Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen op het gebied van wearable tech kan terecht op Wearable technology magazine, www.wrbl.nl.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *