Deze wearables helpen je de hittegolf door

By on 18 juli 2014

Het wordt de komende dagen bijzonder mooi weer in Nederland en talloze mensen begeven zich richting stranden en meren om verkoeling te zoeken. Het warme weer heeft ook zijn keerzijdes: uitdroging en verbranding liggen op de loer, naast andere zomerse gevaren. Gelukkig zijn er een aantal wearables die kunnen helpen om deze zinderende dagen ongeschonden door te komen.

Petje met koelelement
De Cooling Cap is een wel heel bijzonder petje: het houdt niet alleen zonneschijn tegen maar het koelt ook nog eens actief je hoofd af, dankzij een zogenaamd Peltier-element. Het petje is te koop voor 55 dollar en werkt op één penlite batterij.

Cool Smile Thermoelectric Cooling Cap

Armband met UV-alarm
Je moet met deze felle zon bijzonder uitkijken, voor je het weet ben je roodverbrand. Voor dames is er gelukkig een elegante armband te koop met ingebouwde UV-sensor, die via je smartphone alarm slaat als het tijd wordt om je in te smeren. De Netatmo June kost 95 euro en is er in drie verschillende uitvoeringen.

Netatmo June

Zwemband met verdrinkalarm
Wil je zorgeloos met je kroost naar zwembad of zee, zonder bang te zijn dat ze in een onbewaakt moment kopje onder gaan en water binnenkrijgen of erger? Dan is de iSwimband interessant om eens te bekijken: als een kind te lang onder water blijft dan slaat de wearable alarm via de smartphone van een begeleider. De iSwimband kost 99 dollar.

iSwimband

Kinderhorloge met locatiebepaling
Vooral op drukke stranden raak je kinderen zo uit het oog. Natuurlijk kun je met watervaste stift je 06-nummer op de armen van je kinderen schrijven, maar er is een moderne variant: de Kidswatcher. Dit bijzondere kinderhorloge is voorzien van GPS en stelt bezorgde ouders in staat om met één druk op de knop te zien waar hun kroost uithangt.

Kidswatcher

(coverfoto: CC-BY-SA TheEnvironmentalBlog.org)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *