Fontys Hogeschool organiseert tweede VR-symposium

By on 13 januari 2015
VR symposium

Op 27 en 28 januari 2015 organiseert Fontys Hogeschool ICT voor de tweede maal het Virtual Reality Symposium “Virtual (R)Evolution”. Dit maal vindt het evenement plaats bij Seats2Meet, StrijpS, in Eindhoven.

Op de eerste dag zal de focus liggen op Virtual Reality toepassingen op het menselijk vlak. De dag wordt geopend door Prof. Dr. Ir. Robert van Liere van de TU/Eindhoven. Hij zal in zijn lezing zijn bevindingen voor de toekomst van Virtual Reality belichten. De tweedaagse wordt op 28 januari afgesloten met een live chat met Jan Goetgeluk, CEO van Virtuix Omni, de nieuwste vinding op het gebied van VR: een loopband waarmee je ook echt door de virtuele wereld kunt lopen.

Op het Virtual Reality Symposium komen sprekers en standhouders van over de hele wereld om bezoekers hun nieuwste bevindingen te tonen. Zo zijn er lezingen over simulaties met behulp van VR, en over de medische toepassingen van VR. Daarnaast zijn er standhouders vanuit heel Europa, WorldViz en Biopac trekken bijvoorbeeld samen op met een stand en een gedeelde lezing.

Studenten van de minor Virtual Reality van de Fontys Hogeschool ICT hebben de afgelopen weken onderzoek gedaan naar diverse toepassingen van de Oculus Rift: een VR-bril waarmee je je echt in een spel of een andere locatie waant. De studenten laten graag zien wat er allemaal al mogelijk is. Bezoekers kunnen zelf ook ervaren hoe het is om eens met een Oculus Rift op een spel te spelen. Vorig jaar was een van de studentprojecten het spel Virtual Archery, dat eerder dit jaar een Dutch Game Award heeft gewonnen.

Aanmelden

Meer informatie is te vinden opwww.fontys.nl/vrsymposium, waar ook de mogelijkheid is tot aanmelden.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *