Google Glass-ingenieur maakt overstap naar Oculus

By on 18 mei 2014
20140518-115005-42605217.jpg

Virtual reality-startup Oculus trekt niet alleen veel investeerders maar ook veel bollebozen aan. Eerder ruilde 3D gaming-veteraan John Carmack zijn baan bij id Software in voor een functie bij Oculus, en vandaag werd bekend dat Google Glass ingenieur Adrian Wong in dienst komt bij het bedrijf dat nog dit jaar een consumentenversie van de Oculus Rift hoopt te introduceren.

Waar Wong precies aan gaat werken is nog niet bekend gemaakt. Volgens zijn LinkenIn profiel is hij nu ‘professional daydreamer’ bij Oculus. Er zijn geruchten dat Wong zou gaan werken aan de Oculus Rift-integratie van de Bebop Drone waar we laatst over schreven, maar dat is precies wat het is: een gerucht.

Bij Google heeft Wong maar liefst 10 glass-gerelateerde patenten op zijn naam staan. Hij hield zich onder andere bezig met prototyping, printplaatontwerp en de ontwikkeling van het displaygedeelte en de camera. Hij is dus inzetbaar op meerdere terreinen, maar wellicht is vooral zijn ervaring met augmented reality van belang voor Oculus, dat veel meer toepassingen voor de VR-bril wil ontwikkelen dan 3D gaming alleen.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *