Belangrijke wearable technology-prijs voor slimme inlegzool

By on 29 januari 2014
Moticon WT World Cup

Tijdens de Wearable Technologies Conference 2014 die afgelopen dagen plaatsvond in München is  de winnaar bekend gemaakt van de Wearable Technologies Innovation World Cup. De prijs ging naar Moticon, ontwikkelaar van OpenGo Therapist: een slimme inlegzool die beweging en drukverdeling van de voetzool in kaart brengt. 

De jury van de prijs vond dat Moticon een innovatief product heeft ontwikkeld, dat inspeelt op de laatste technologische ontwikkelingen en voorziet in een duidelijke marktvraag. De OpenGo Therapist is bedoeld voor atleten en patiënten die realtime feedback willen krijgen op hun loop- of rengedrag.

De inlegzool is voorzien van sensoren die de drukverdeling in de voet meten. De gegevens worden draadloos overgebracht naar een smartphone voor verdere analyse. Die data kan dan gebruikt worden om trainingsschema’s aan te passen of overbelasting te voorkomen.

De WT Innovation World Cup is ingesteld om bedrijven en start-ups aan te moedigen die innovatieve toepassingen van wearable technology ontwikkelen op het gebied van sport & fitness, gezondheidszorg & wellness, gaming & lifestyle en beveiliging & preventie. De World Cup wordt onder andere gesponsord door Samsung, STMicroelectronics en Texas Instruments.

De jury roemde ook enkele inzendingen in de diverse categorieën, zoals de Limmex Emergency Watch, die in geval van nood een spraakverbinding kan opzetten en de Smart Button, een slimme pyjamaknoop die vitale lichaamsgegevens ’s nachts in de gaten houdt en door kan zenden naar een smartphone van een verzorger.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *