Amerikaanse startup ontwikkelt slimme halsband voor honden

By on 7 juni 2013
Whistle app

De laatste maanden zijn er meerdere wearables geïntroduceerd die de levensstijl van mensen in kaart brengen, zoals de Jawbone UP en de Fitbit Flex. Het Amerikaanse bedrijf Whistle introduceert nu een eerste wearable voor huisdieren: middels de Activity Monitor kan het baasje via zijn smartphone op de hoogte blijven van het wel en wee van zijn viervoeter.

Ben Jacobs, de oprichter van Whistle, bedacht de Activity Monitor uit liefde voor zijn hond. “We introduceren een kijkje in het leven van een huisdier. Zowel de hondenbezitter als dierenartsen kunnen nu voortijdig gezondsheidsproblemen signaleren en hier acief op inspelen.”

De Activity Monitor kan bevestigd worden aan de halsband van een hond. Middels bewegingssensoren meet de monitor hoe veel en lang het huisdier slaapt, en hoe actief het dier is. De informatie wordt draadloos doorgegeven via wifi. De Monitor weegt 16 gram, is waterproof en werkt ca. 10 dagen op een batterijlading.

Whistle

De data wordt in de bijbehorende app vergeleken met typische meetgegevens voor vergelijkbare hondenrassen, leeftijd en gewicht. Op dit manier zijn afwijkingen in een vroeg stadium te signaleren. Ook kan de eigenaar via de app zien of de hond wel uitgelaten wordt door een oppas, of hoe de hond in afwezigheid van het baasje reageert op een postbode.

In de V.S. lopen er circa 80 miljoen honden rond. Jaarlijks wordt er ongeveer 60 miljard dollar uitgegeven aan de huisdieren, waarvan een derde opgaat aan medische verzorging. Op termijn gaat Whistle ook werken aan een versie voor katten.

De Activity Monitor gaat $99,95 kosten. Via de website van Whistle is het mogelijk om voorbestellingen te plaatsen.

Whistle schematisch

(via Dawn.com)

 

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *