Hoofdband Melon helpt bij verbeteren concentratievermogen

By on 10 juni 2013
Melon

De Kickstarter-campagne voor Melon, een hoofdband die hersenactiviteiten in kaart brengt en terugkoppelt middels een app, heeft met nog drie dagen te gaan al ruim 250.000 dollar opgebracht. Het idee achter Melon is dat je meer inzicht krijgt in je concentratieniveau tijdens verschillende activiteiten.

Mede-initiatiefnemer Arye Barnehama: “Met Melon gaan we verder dan quantified self: wij richten ons op understood self. We denken dat deze technologie mensen bewuster kan laten omgaan met hun concentratievermogen. Die inzichten kun je vervolgens toepassen in je dagelijks leven.”

Melon app

Melon bestaat uit een hoofdband en een app. Middels de app kan de gebruiker opgeven wat voor activiteit hij verricht, zoals lezen, programmeren of muziek luisteren. De hoofdband meet vervolgens middels een EEG de breinactiviteit. Zodoende krijgt de gebruiker na verloop van tijd inzicht in activiteiten die de meeste rust of juist extra concentratie opleveren.

De Kickstarter-campagne loopt donderdag af, maar het doel van 250.000 dollar is al behaald. Meer dan 2.100 mensen hebben ingetekend op de hoofdband, die 79 dollar moet gaan kosten.

(Bron: Boston Business Journal)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *