Interview met Kevin Kelly en Gary Wolf over quantified self

By on 31 augustus 2013
Kevin Kelly en Gary Wolf over QS

Tijdens de Wired Living by Numbers conferentie die vorig jaar plaatsvond in New York werden quantified-self (QS) adepten Kevin Kelly en Gary Wolf geïnterviewd door Thomas Goetz. In het interview vertellen de twee pioniers onder andere over hun vroege ervaringen met het in kaart brengen van het eigen leven en lichaam.

Volgens Kelly en Wolf vindt QS zijn oorsprong in 2007. In dat jaar vroeg Kelly aan zijn dokter of er ook tools waren om zelf zijn bloedwaarden in de gaten te houden. Die waren er niet, en dat zette Kelly aan het denken over de mogelijkheden die er zouden zijn op het gebied van mHealth, waarbij patiënten zelf door middel van mobiele devices hun gezondheid in de gaten kunnen houden.

Gary Wolfs betrokkenheid bij de QS-beweging ontstond toen Wired hem vroeg om eens na te denken over de implicaties van datavergaring middels personal tracking, en hoe de technologie genoemd zou moeten worden. Hij combineerde de wiskundige term ‘kwantificeren’ met de nadruk op het ‘zelf’, vandaar de term quantified self.

Wolf en Kelly begonnen al snel daarna een blog over de ontwikkelingen op het vlak van QS. In onderstaande video vertellen ze meer over het ontstaan van quantified self en de implicaties voor hun eigen leven en dat van de maatschappij in het algemeen.

(via Livestreamblog)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *