Google vraagt patent aan op prismaloos Glass-display

By on 16 augustus 2013
Google patent 20130207887

De opvolger van Google Glass bevat wellicht helemaal geen prisma meer die zich voor het oog van de gebruiker moet bevinden om informatie weer te geven. Ingenieurs van Google hebben namelijk patent aangevraagd op een displaysysteem waarbij informatie wordt geprojecteerd op brilglazen.

Volgens patent 20130207887 wil Google af van het armpje met daarin een prisma, zoals die bij de eerste versie van Google Glass nodig is om informatie weer te geven in het blikveld van de gebruiker. Middels geavanceerde optische technologie zou het beeld ook geprojecteerd kunnen worden op brilglazen.  De microprojectors worden dan in het montuur verwerkt.

Op die manier kan informatie bovendien bijna overal in het blikveld geprojecteerd worden, en dat voor beide ogen. Ook voorziet de bril in eye tracking, waardoor de blik van de drager gevolgd kan worden. Op die manier zou het virtuele display mee kunnen bewegen met de kijkrichting.

Ook beschrijft het patent een camera die vooruit kijkt. De beelden van die camera kunnen net als nu gebruikt worden om foto’s te maken of video’s op te nemen. Ook zijn augmented reality-toepassingen denkbaar.

Het feit dat het patent is aangevraagd duidt erop dat Google achter de schermen hard verder werkt aan het Glass-concept, maar het is niet gezegd dat de technologie op korte termijn in een commercieel product terug te vinden is.

(via TechCentral)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *