Motorola vraagt patent aan op multi-inzetbare wearable computer

By on 24 september 2013
Bron: Patentbolt.com

Het in 2011 door Google overgenomen elektronicaconcern Motorola heeft patent aangevraagd op een ‘Multipurpose Wearable Computer.’ Het device zou gedragen moeten kunnen worden als armband, horloge of halsband. Om dat mogelijk te maken zou de wearable computer voorzien worden van een flexibel scherm.

Het patent is op zijn zachts gezegd nogal breed van opzet. Want met wat fantasie kun je je zo voorstellen dat voorliggende wearable computer gebruikt kan worden als smartwatch, als activiteitentracker of als mHealth applicatie. Het patent beschrijft features als een bewegingssensor, GPS, lichtsensor, NFC, microfoon, hartmonitor, thermometer en vochtigheidssensor.

De wearable computer zou volgens het patent ook uitgerust kunnen worden met ‘gaze detection’. Niet geheel toevallig noemde Google deze technologie al eerder in schetsen voor een nieuw, prismaloos montuur voor Google Glass. Verder zou de Motorola-wearable aangestuurd moeten worden met stemcommando’s en kunnen communiceren met externe apparatuur als TV’s of settop-boxen.

Bron: Patent Bolt

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *