Ontgrendel je smartphone met een digitale tatoeage

By on 24 juli 2014

De laatste jaren zien we steeds innovatievere manieren om je smartphone te ontgrendelen, van swipebewegingen (Android) tot gezichtsherkenning en natuurlijk Apple’s Touch ID. Daar komt nu unlocken via een digitale tatoeage bij.

Naarmate je smartphone steeds verder geïntegreerd raakt in je digitale leven wordt ook het belang van een goede beveiliging steeds groter. Je moet er immers niet aan denken dat een vreemde al je contactpersonen, emails en sociale netwerken kan inzien. Daarom werken toestelfabrikanten en developers aan steeds innovatievere manieren om je telefoon te unlocken.

Het bedrijf VivaLnk introduceert nu een wel heel bijzondere manier om je telefoon te ontgrendelen: hun Digital Tattoo bevat een NFC-chip die ervoor zorgt dat je telefoon direct te gebruiken is als je met je hand in de buurt komt van het toestel. Gelukkig zijn het geen permanente tattoos, maar afneembare stickers die een dag of vijf mee moeten gaan.

Helaas werken de digital tattoos momenteel alleen samen met Moto X smartphones van Motorola. Een setje van tien digital tattoos nog geen tientje. Echt mooi zijn de opplaktatoeages niet, dus je kunt ze beter niet op een al te zichtbare plek aanbrengen.

(via Crunchwear)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *