Google voegt Translate toe aan Android Wear

By on 22 augustus 2015
Google-Android-Wear-Bits Afbeelding: Google

Googles besturingssysteem voor wearables, Android Wear, heeft een update gekregen. Eén van de meest in het oog springende nieuwigheden is de toevoeging van interactieve watchfaces. Hierdoor kan de wijzerplaat van je smartwatch updates weergeven of zelfs gebruikt worden om apps te starten. 

De mogelijkheid om vanaf de watchface snel icoontjes van apps aan te tikken wordt ook wel ‘Bits’ genoemd. Je kunt bijvoorbeeld snel de email app, het weerbericht of je kalender tevoorschijn toveren

Naast deze toevoeging biedt Android Wear 1.3 een nieuwe feature genaamd Under Armour, waarbij je met een tik op de wijzerplaat actuele informatie te zien krijgt met betrekking tot het aantal stappen dat je hebt gezet, de calorieën die je verbrand hebt en de afstand die je hebt afgelegd.

Een iets minder nuttige toevoeging is de Together watchface, die je in staat stelt om de hele dag in contact te blijven met een vriend(in) of bekende. Het is dan eenvoudig om foto’s of emoji te delen, evenals informatie over wat je op dat moment aan het doen bent.

Gesprekken voeren in het buitenland

Naast bovengenoemde toevoegingen brengt Google ook haar Translate-dienst naar Android Wear. Hierdoor is het mogelijk om een gesprek te voeren met iemand die een andere taal spreekt. Je richt het horloge eenvoudig op degene die aan het woord is en de smartwatch schakelt automatisch om naar de juiste taal. Zodra je het horloge op de andere spreker richt, wordt de zin vertaald en in de andere taal weergegeven. Google Translate ondersteunt momenteel 44 gesproken talen.

Google Translate op Android Wear

De update naar versie 1.3 zal uitgerold worden naar alle smartwatches die gebruik maken van Android Wear als besturingssysteem.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *