Deze wearable leert je beter te tennissen

By on 30 mei 2014
Smash

Voorbij zijn de tijden dat je een dure tennisleraar nodig hebt om je techniek te verbeteren, als het aan de makers van Smash ligt. De slimme armband houdt alle details van een potje tennis bij en geeft je feedback op je spel. Dat is althans de bedoeling van het uiteindelijke product: Smash bevindt zich nog in de crowdfundfase.

Fitnesswearables en activiteitentrackers zijn er in overvloed. Over het algemeen doen ze één ding goed: tellen en meten. Stappen tellen, hartslag checken, calorieën tellen, afstanden meten: je wordt doodgegooid met statistieken en cijfertjes. Smash is een sportwearable met een wat andere insteek: het gaat niet zozeer om de getallen en statistieken, maar om feedback op je techniek.

De slimme armband is in eerste instantie bedoeld voor tennissers. Tijdens het spelen houdt Smash allerlei gegevens bij, dankzij ingebouwde sensoren zoals een bewegingsmeter, gyroscoop en magnetometer. Dankzij combinatie en extrapolatie kan voor iedere slag de snelheid van het uiteinde van het racket worden bepaald, alsook de slagkracht, polsrotatie, slagtraject en balpositionering.

Die gegevens worden live geanalyseerd door de bijbehorende app. De speler krijgt al tijdens een match inzicht en zijn spel en, afhankelijk van zijn of haar niveau, tips voor verbetering van de techniek. Uiteraard is de app voorzien van allerlei sociale functies, zodat je bijvoorbeeld je eigen prestaties en vooruitgang tegenover die van speelmaatjes kan zetten.

Kortom: wie graag zijn tennisvaardigheden wil oppoetsen, $129 dollar te vergeven heeft en kan wachten tot februari moet beslist eens kijken op de Kickstarterpagina van Smash. In eerste instantie wordt Smash ontwikkeld voor tennisspelers, maar het team voorziet ook mogelijkheden voor andere (bal)sporten.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *