Dubbele fitnessarmband helpt bij verbeteren klimtechniek

By on 17 februari 2014
Climbax

De tijd dat een fitnessarmbandje alleen gebruikt kan worden om stappen te tellen is toch echt wel voorbij. Voor elk type sport komen er op termijn wel specifieke wearables op de markt. Neem de Climbax: een set van twee armbandjes die bergbeklimmers helpt bij het bijhouden en verbeteren van hum klimtechniek.

Het is de bedoeling dat de armbandjes om beide polsen gedragen worden. Zodra een klimmer begint aan zijn route brengt de Climbax handbewegingen, plaatsing en afstand tot klimgrepen in kaart. De bewegingsdata wordt vervolgens geanalyseerd en in het in de armbandjes ingebouwde geheugen opgeslagen.

Op een computer kunnen achteraf klimstatistieken en individuele bewegingen bekeken worden. Het is ook mogelijk om statistieken van voorgaande klims erbij te halen en deze met elkaar te vergelijken. Op die manier kan een klimmer zijn vooruitgang in klimtechniek bekijken.

De klimarmbandjes zijn gemaakt van waterdicht polyurethaan. Beide armbandjes zijn voorzien van een microprocessor en wegen slechts dertig gram. Daardoor zitten ze niet in de weg tijdens een klim. De processors kunnen een week aan klimdata opslaan, dus je hoeft tijdens een klimvakantie of meerdaagse route niet continu in de buurt van een computer te zijn.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om via Kickstarter voldoende geld op te halen voor de verdere ontwikkeling van Climbax. Helaas lukte het toen niet om voldoende geld op te halen, maar het bedrijf heeft aangegeven toch door te gaan met productontwikkeling. Uiteindelijk moet de set voor zo’n twee- tot driehonderd dollar op de markt komen.

(via CrunchWear)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *