LG presenteert hoofdtelefoon met ingebouwde hartslagmeter

By on 13 mei 2014
20140513-193136.jpg

Er deden enige tijd hardnekkige geruchten de ronde dat Apple zou komen met een hoofdtelefoon die je hartslag kan meten, maar die bleken gebaseerd te zijn op een grap. Voor hardlopers wiens hart sneller ging kloppen bij de gedachte aan een dergelijke koptelefoon is er alsnog goed nieuws: LG heeft zojuist een hoofdtelefoon aangekondigd die je hartslag in de gaten houdt.

De LG Heart Rate Earphones is in staat om je bloedstroom via je oorschelp te meten, terwijl de koptelefoon ondertussen kristalheldere muziek laat horen. Volgens LG is de hartslagmeter zelfs nauwkeuriger dan andere consumentenproducten op dit terrein, alhoewel het bedrijf hier verder geen onderbouwing voor geeft.

De hartslagoortelefoon is niet de enige wearable die het bedrijf vandaag introduceert: LG komt ook met een eigen activiteitentracker die om de pols gedragen wordt, de Lifeband Touch. Uiteraard werkt de oortelefoon prima samen met deze fitnessarmband: je kunt tijdens het hardlopen je hartslag direct aflezen van het display van de Lifeband Touch. En zoals de naam al aangeeft is de armband voorzien van een touchscreen, waarmee je de verschillende functies kan bedienen.

Om te kunnen communiceren met je smartphone is de Heart Rate hoofdtelefoon voorzien van een klein medaillon, dat via Bluetooth de hartslaggegevens doorgeeft. Op die manier kun je tijdens een workout precies zien wat het verloop van je hartritme is en deze data ook opslaan voor latere analyse.

De beide fitnesswearables zijn nog niet te koop, maar de gadgets zijn al wel te vinden op de website van LG.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *