Nederlands softwarebedrijf ontwikkelt voetbaltoepassing voor Google Glass

By on 7 mei 2014
Triple IT Google Glass-app

Je moet niet vreemd opkijken als je straks tijdens WK-oefenwedstrijden trainers ziet lopen met een Googlebril op. Het Nederlandse bedrijf Triple IT heeft namelijk in samenwerking met de KNVB en de Nederlandse selectie een app ontwikkeld voor Glass, die realtime inzicht geeft in spelstatistieken en videoanalyses kan weergeven.

Het doel was om te onderzoeken op welke wijze interactieve technologie bij kan dragen aan de voetbalsport. Voor de trainers van Oranje heeft het bedrijf een videoanalyse-app ontwikkeld om met Google Glass al tijdens de training realtime videobeelden van situaties te kunnen (her)bekijken. Normaal gesproken worden dergelijke opnames achteraf geanalyseerd, maar met Glass is het mogelijk om de beelden direct en handsfree op het veld te bekijken.

Naast de app voor Glass experimenteert het bedrijf ook met Oculus Rift. Dankzij de virtual reality-bril zijn eerdere spelsituaties oneindig te herbeleven of vanuit andere standpunten te bekijken. Spelers die de headset dragen kunnen situaties vanuit een ander perspectief ervaren of alternatieve acties simuleren en zo op interactieve wijze het eigen spel verbeteren.

(bron: Triple IT)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

One Comment

  1. Sjoerd

    7 mei 2014 at 16:21

    Nice, hopelijk zien we het daadwerkelijk dit wk al!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *