‘Apple ondervindt problemen bij productie iWatch’

By on 3 januari 2014
Poederspuitgietmachine

Het lijkt er steeds meer op dat Apple dit jaar inderdaad een smartwatch op de markt gaat brengen, zeker nu er geruchten de ronde doen dat er bij toeleveranciers problemen optreden tijdens het produceren van de kast van het slimme horloge.

Volgens anonieme bronnen van Digitimes treden er problemen op bij het coaten van onderdelen die gefabriceerd worden middels poederspuitgieten. Dat is een productieproces waarbij complex gevormde onderdelen in grote volumes gemaakt kunnen worden. De oppervlaktebehandeling van dergelijke onderdelen is echter problematisch, waardoor meer dan 50% van de geproduceerde componenten afgekeurd worden.

Apple is niet de enige elektronicafabrikant die tegen dit probleem aanloopt. Volgens Digitimes wordt het proces ook gebruikt bij de fabricage van de Toq smartwatch van Qualcomm. Dat horloge is echter al in de handel verschenen, in tegenstelling tot Apple’s vermeende iWatch, die volgens verschillende bronnen later dit jaar gepresenteerd wordt.

Naast Apple en Qualcomm brengen dit jaar ook grote partijen als Samsung, LG en Casio nieuwe smartwatches op de markt. Daarnaast werken veel start-ups aan slimme horloges, waarvoor vaak geld wordt opgehaald via crowdfundingplatformen als Indiegogo en Kickstarter.

(foto: Avalon Vision Solutions)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *