Apple werkt aan slimmere Smart Cover

By on 30 juni 2014
Slimme Smart Cover

De meeste mensen die een iPad bestellen kopen er gelijk zo’n mooie Smart Cover bij, met van die magneetjes erin zodat de cover mooi op zijn plek blijft zitten en eenvoudig te verwijderen is. Maar echt ‘smart’ is de cover verder niet. Daar komt mogelijk verandering in, zo blijkt uit een patentaanvraag waarin Apple uit de doeken doet hoe vlakken in de cover in verschillende kleuren zouden kunnen oplichten om notificaties te tonen.

De patentaanvraag werd al in december 2012 ingediend, maar kwam onlangs pas in de openbaarheid. Het idee is dat de tablet met de Smart Cover kan communiceren. Zodra er een mail, sms of statusupdate binnenkomt wordt er een seintje gegeven aan de cover, die daarna één of meerdere vlakken laat oplichten om de gebruiker attent te maken op het feit dat er een bericht is. Denk aan een rood oplichtend vlak bij een email, of een groen signaal bij een iMessage of sms.

Volgens het patent zou de flexibele cover over meerdere elektroluminescerende elementen beschikken en voorzien zijn van een connector voor de energievoorziening en de communicatie. Die connector zou ‘vergelijkbaar’ zijn met de MagSafe aansluiting zoals Apple die toepast bij haar laptops: hierbij wordt de connector middels magneetjes op zijn plek gehouden. Ook de cover zelf zou met magneetjes gefixeerd worden, net als bij de huidige generatie covers.

Uiteraard is het de vraag of de Smart Cover met de oplichtende vlakken in deze vorm ooit op de markt komt: wellicht kiest Apple er eerst voor om een cover met toetsenbord uit te brengen of worden er andere innovaties in de cover toegepast.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *