Avegant toont werking Virtual Retinal Display

By on 5 januari 2014
Virtual Retinal Display

Over enkele maanden moet de Glyph verschijnen, een bijzondere hoofdtelefoon met ingebouwde 3D-bril. De headset maakt gebruik van een techniek die Virtual Retinal Display heet (niet te verwarren met Apple’s Retina-schermen). In een filmpje toont Avegant nu de werking van hun technologie.

Het bijzondere van de Glyph is dat er geen gebruik gemaakt wordt van LCD-schermen en speciale lenzen om het 3D beeld te creëren, zoals bij de Oculus Rift het geval is. In plaats daarvan bevat de headset een laagenergetische led, waarvan het licht door twee miljoen microscopische spiegeltjes gereflecteerd wordt.

Het beeld wordt vervolgens via nog wat optiek direct op het netvlies van de kijker geprojecteerd. Volgens Avegant kan er daardoor een scherper en helderder beeld gecreëerd worden, vergeleken met LCD-gebaseerde headsets. Daardoor zou de Glyph ideaal zijn voor het bekijken van films of voor gaming.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *