Concept-smartwatch van Nokia telt zes schermen

By on 22 oktober 2013
Nokia Facet

Noodlijdend of niet, er stroomt nog altijd innovatief bloed door de aderen van Nokia’s ingenieurs, zo getuige een prototype van een modulair opgebouwde smartwatch die voorzien is van meerdere schermpjes.

De Facet, zoals het concept gedoopt is, bestaat uit een zestal schakels die elk voorzien zijn van een display. De verschillende functies van de smartwatch worden elk op een eigen scherm getoond, zodat je het horloge alleen maar om je pols hoeft te draaien om te switchen tussen apps. Het is ook mogelijk om apps van het ene naar het andere scherm te swipen.

De ontwikkeling van het slimme horloge past in de nieuwe strategie van het Finse bedrijf, dat zich sinds de overname door Microsoft afgelopen september onder andere richt op het ontwikkelen van nieuwe technologieën. De invloed van Microsoft is terug te zien in het Windows Phone-geïnspireerde lockscreen van de Facet.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *