Google voegt nieuwe bewegingsdetectiefuncties toe aan Android

By on 8 mei 2014
Android activity trackers

Gisteren is Google begonnen met het uitrollen van een update van haar ontwikkelplatform, met daarin nieuwe functies op het gebied van bewegingsherkenning. Ontwikkelaars van apps kunnen nu onder andere detecteren of de gebruiker van een Android-device loopt of rent en daar bijvoorbeeld de gebruikersinterface op aanpassen.

De zogenaamde Location API is nu onder andere in staat om te detecteren of het device gebruikt wordt in een auto, op een fiets, of op een boot. Daarnaast zijn er nu nieuwe functies die aan de hand van sensordata kunnen opmaken of iemand loopt of rent. Via de API kunnen ontwikkelaars van apps nieuwe functies toevoegen zonder zelf code te hoeven schrijven voor het interpreteren van ruwe sensordata.

De data die via de API wordt aangeboden kan op diverse manieren gebruikt worden: zo zou het display van een navigatie-app zich kunnen aanpassen aan het vervoersmiddel van de gebruiker, of kan een fitnessapp automatisch statistieken gaan bijhouden zodra gedetecteerd wordt dat iemand is gaan hardlopen.

Met de nieuwe functies maakt Google eens te meer duidelijk dat het met Android een besturingssysteem wil bieden voor de meest uiteenlopende wearables met verschillende soorten sensoren.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *