‘iWatch krijgt gebogen 1,52″ oled-scherm’

By on 21 januari 2014
iWatch verpakking

Volgens het Koreaanse magazine Digital Daily krijgt de Apple iWatch een gebogen scherm met een diagonaal van 1,52″. Het oled-display zou exclusief gemaakt gaan worden door LG Display. Volgens bronnen zou de productie in juli dit jaar van start gaan en zou Apple aanvankelijk twee miljoen displays willen afnemen. 

De reden dat Apple voor oled zou kiezen is dat deze schermen een dun en licht ontwerp combineren met een hoge lichtopbrengst bij een laag energiegebruik. Bovendien zijn de betreffende p-oled schermen ook in gebogen vorm te fabriceren. Dat zou een elegant horlogeontwerp mogelijk maken. LG gebruikt de displaytechnologie al in haar G Flex smartphone, die in oktober vorig jaar geïntroduceerd werd.

Er is sprake van dat de smartwatch naast een gebogen oled-scherm ook enkele biomedische snufjes zal bevatten: onlangs werd bekend dat Apple twee specialisten op het gebied van biosensoren heeft aangenomen. In het verleden werkten deze wetenschappers onder andere aan sensoren die op de huid worden aangebracht en dan hartslag, lichaamstemperatuur en ademhaling in de gaten kunnen houden.

Of die technologie al toegevoegd zal worden aan de eerste generatie iWatch is overigens nog maar zeer de vraag: volgens het Koreaanse magazine wil Apple de veelbesproken smartwatch nog voor het eind van dit jaar op de markt brengen.

(afbeelding: Enfuzed)

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *