Miniatuur selfie-drone wint ‘Make It Wearable’-prijs van Intel

By on 5 november 2014
Nixie

De Nixie drone, die vanaf je pols opstijgt om een selfie te maken om vervolgens weer terug te vliegen, heeft de eerste prijs gewonnen in de ‘Make It Wearable‘ competitie die georganiseerd werd door chipfabrikant Intel. Het bedrijf dat de opvouwbare drone ontwikkelde krijgt 500.000 dollar om het prototype verder uit te werken.

De Nixie heeft twee modi: een boomerang-modus, waarbij de drone na het maken van de selfie direct weer terugkomt, en een follow-me stand, waarbij de miniatuur-quadcopter de eigenaar volgt terwijl deze bijvoorbeeld afdaalt op een een skipiste.

Bijzonder is dat de Nixie bijzonder klein is uitgevoerd. De quadcopter moet uiteindelijk in opgevouwen toestand als horloge gedragen kunnen worden. Nadat de propellers uitgeklapt zijn kan het toestelletje opstijgen en fotograferen. Dat is althans het idee: het prototype ziet er meer uit als een kwetsbaar stuk micromechanica dat met tape en tiewraps aan elkaar hangt. Het kan dan ook wel even duren voor dat de Nixie in de winkel ligt, maar het prijsgeld van Intel is een mooie aanmoediging voor het team om verder te werken aan de selfie-drone.

De Make It Wearable-wedstijd werd door Intel in het leven geroepen om innovatieve ondernemers op het gebied wearable technology te stimuleren om met bijzondere producten te komen. Andere winnaars zijn de Open Bionics robothand en de Proglove, waarover we nog zullen berichten.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *