Wearables opladen in draadloze oplaadschaal

By on 8 januari 2014
Intel wireless charging bowl

Het is allemaal leuk en aardig, al die wearables die op de CES gepresenteerd worden, maar al die gadgets moeten ook regelmatig opgeladen worden en voor je het weet loop je rond met talloze USB-kabeltjes en adapters. Intel heeft wellicht een oplossing voor dit probleem, in de vorm van een schaal waarin al je gadgets draadloos opgeladen worden. 

Voor veel mensen is het een vast ritueel om ’s avonds bij het thuiskomen sleutels en portemonnee op een vast plekje te leggen en de telefoon aan de oplader te hangen. Maar dat ritueel dreigt steeds uitgebreider te worden: nog even en je moet ook nog je smartwatch, draadloze hoofdtelefoon, fitnesstracker en slimme bril aan de lader hangen.

‘Kan dat nou niet handiger?’, moeten ze bij Intel gedacht hebben. ‘Wat nou als je al je gadgets gewoon in een schaal legt, en ze daar ’s nachts automatisch worden opgeladen?’ Het resultaat is de wireless charging bowl, een schaal die met behulp van magnetische resonantie energie overbrengt naar speciale antennes in devices die zich in de directe omgeving van de zender in de bodem van de bijzondere kom bevinden.

Alle wearables die uitgerust zijn met een zogenaamde A4WP-antenne kunnen draadloos worden opgeladen in de schaal, zonder dat ze heel precies en netjes naast elkaar neergelegd hoeven te worden. Dat betekent dat je zorgeloos al je gadgets kunt gebruiken zonder dat je je druk hoeft te maken over opladen en of je wel de juiste kabeltjes bij je hebt: je deponeert ze gewoon ’s avonds in de schaal en in de ochtend zijn alle batterijen weer vol.

Het is nog niet bekend of en wanneer de smart bowl die Intel toonde in de handel komt, maar zeker is dat het draadloos opladen van apparaten steeds meer gemeengoed wordt. Daarmee behoort oplaadstress op niet al te lange termijn hopelijk tot het verleden.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *