Windows Phone OS krijgt support voor smartwatches

By on 6 augustus 2014
Microsoft smartwatch

Een ontwikkelaar heeft aanwijzingen gevonden dat het Windows Phone besturingssysteem smartwatches gaat ondersteunen. In Update 1 voor Windows Phone 8.1 trof hij voorzieningen aan die app developers onder andere in staat stellen om meldingen van smartphones door te sturen naar een smartwatch en om alarmberichten en notificaties af te handelen.

De zogenaamde API’s worden nog niet beschreven in de officiële handleidingen en tools van Microsoft, maar zijn wel gecommuniceerd naar OEMs, hardwaremakers die gebruik maken van Windows als besturingssysteem voor hun devices.

Momenteel zijn er nog geen concrete aanwijzingen voor een Microsoft smartwatch. Momenteel werkt met name Google hard aan een besturingssysteem voor wearables, Android Wear. Eerdere geruchten duiden er wel op dat Microsoft interesse heeft in de ontwikkeling van fitnesswearables die gebruikt kunnen worden om de hartslag te meten.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *