Mobiel werken anno 1939

By on 12 januari 2014
Mobiel kantoor

Wat hebben piloten, doktoren, advocaten, ambtenaren en salesmensen met elkaar gemeen? Ze lopen tegenwoordig allemaal met een iPad rond, in plaats van met dikke aktetassen vol notitieblokken, formulieren, naslagwerken en schrijfgerei. Mede daardoor is het veel makkelijk geworden om mobiel te werken. Hoe anders was dat in 1939, toen flexwerken wat meer voeten in de aarde had.

Als kantoorklerk bijvoorbeeld was je in die tijd redelijk gebonden aan je vaste werkplek: je had minstens een bureau met daarop een zware schrijfmachine, een paar stapels papier en een prullenbak nodig om je werk te kunnen doen. Onhandig als je zoals deze Duitse museummedewerkers moest inventariseren welke voorwerpen er allemaal tentoongesteld waren in hun museum.

Maar Duitsland zou Duitsland niet zijn als hier een simpel maar doeltreffende oplossing voor werd gevonden, in de vorm van een mobiel kantoor, dat voorzien was van bureau en stoel, schrijfmachine en een prullenmand. Voortgetrokken door een suppoost kon de dienstdoende kantoorklerk één voor één alle exposities langs en ter plekke inventariseren wat er werd tentoongesteld.

Net zo handig als rondlopen met een iPad, nietwaar?

Office on Wheels

(via Retronaut – afbeelding: Modern Mechanix)

 

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *