Wearables van weleer: horloge met ingebouwd telefoonboek (1984)

By on 18 mei 2014
Horloge met telefoonboek

Er zijn maar weinig mensen die meer dan een handvol telefoonnummers kunnen onthouden. Vooral voor de komst van de mobiele telefoon was dat lastig, want als je iemand wilde bellen moest je wel het nummer weten. Gelukkig was er al in 1984 een ‘smartwatch’  te koop die je onderweg toegang gaf tot de telefoonnummers van al je vrienden, familieleden en zakenrelaties.

De jaren ’80 waren sowieso een gedenkwaardige periode voor gadgetliefhebbers. Rond die tijd verschenen immers de eerste rekenhorloges van Casio, en horloges met ingebouwde radiootjes waren toen ook al volop te koop.

Het horloge uit deze advertentie was in staat om telefoonnummers op te slaan. Die moest je wel eerst via een priegelig klein toetsenbordje invoeren, maar gelukkig hadden mensen nog geen mobiele nummers en wijzigden telefoonnummers alleen bij een verhuizing, dus je hoefde niet te vaak nummers te veranderen.

Het horloge bood niet alleen een geheugen voor telefoonnummers: uiteraard kon je er, geheel in de geest van de tijd, ook rekensommen op maken en kon je het horloge gebruiken als stopwatch.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *