Wearables van weleer: tv-bril uit 1963

By on 3 november 2013
Hugo Gernsback met tv-bril

De Amerikaanse schrijver en uitvinder Hugo Gernsback voorzag al in 1963 dat we ooit tv zouden gaan kijken via een eigen bril. Pas vijftig jaar later begint zijn visionaire uitvinding gevolg te krijgen, in de vorm van interactieve brillen als Google Glass en de Oculus Rift.

Gernsback is vooral bekend als auteur en uitgever van science fiction. Zijn interesse in technologische ontwikkelingen leidde er mede toe dat hij al vroeg was met het adopteren van technologische vernieuwingen zoals radio en televisie. Als uitvinder schreef hij 80 patenten op zijn naam.

Een van zijn meest in het oog springende uitvindingen (geen bedoelde woordspeling) is de tv-bril, die in 1963 het licht zag. De foto werd gemaakt voor een shoot van Life Magazine. Lang heeft Gernsback overigens niet van zijn uitvinding kunnen genieten: hij stierf drie jaar later, op 83-jarige leeftijd.

Wiebe de Jager

About Wiebe de Jager

Hoofdredacteur Wearable. Gek van gadgets maar weigert een smartwatch te dragen. Oprichter van eReaders.nl en Dronewatch.nl. Twitter: @wdejager

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *